Nina Derwael geeft startschot, Nederlanders op kop
Wereldkampioene turnen aan de brug met ongelijke leggers Nina Derwael heeft dinsdagavond iets over half negen het startschot gegeven voor de 78ste Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. De Nederlanders Yoeri Havik en Wim Stroetinga zijn de leiders na de eerste nacht.
Wernimont en De Groote leiden in de AVS Cup
Nicolas Wernimont en Arne De Groote zijn de eerste leiders in de AVS Cup. Het Belgische duo heeft 16 punten. De Britten Rhys Britton en Wil Tidball zijn met evenveel punten tweede. De Denen Matias Malmberg en Oliver Frederiksen staan met 15 punten op de derde plaats.
Keisse en Viviani showen nieuw shirt van Deceuninck-Quick Step
Iljo Keisse en de Italiaan Elia Viviani mogen als eersten het shirt van Deceuninck-Quick Step voor het seizoen 2019 showen. Ze doen dat tijdens de Zesdaagse van Gent, die dinsdag van start ging in 't Kuipke.
De Buyst: 'Het kriebelde en hier staan we dan terug'
Jasper De Buyst neemt dit jaar opnieuw deel aan de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Hij wil een gooi doen naar een derde eindzege in 't Kuipke.
Sven Nys wil meisjes massaal op de fiets krijgen
Op pinkstermaandag 10 juni zijn de meisjes baas in de Sven Nys Academy. Tijdens een heuse Girls Day krijgen 100 deelneemsters de kans om het plezier van offroad fietsen te ontdekken.
VIO Flandriencross pakt uit met nieuwe hindernis
De VIO Flandriencross is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de leukste crossen van het seizoen. Dit jaar pakt de organisatie uit met een extra hindernis.
Aerts: 'Dit was eerder een brommertraining dan een duel'
Toon Aerts maakte het Mathieu Van der Poel in Gavere toch twee rondes lang moeilijk, maar ook hij bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen de Nederlander. "Mathieu was gewoon stukken beter", gaf de Telenet Fidea Lion toe. "Een tweede plaats was het hoogst haalbare."
Van der Poel: 'Technisch één van mijn beste crossen ooit'
Overwinning nummer 9 werd zondag een feit in Gavere voor Mathieu Van der Poel "Ik kende vandaag een topdag", aldus de Nederlander.
Cant: 'Geslaagd weekend achter de rug'
Een zege op zaterdag en een derde plek op zondag. Sanne Cant blikte tevreden terug op haar weekend in Niel en Gavere. "Ik heb een succesvol weekend achter de rug."
Van der Poel demonstreert in Gavere
Mathieu Van der Poel heeft de Telenet Superprestige in Gavere gewonnen. De Nederlander reed van start tot finish alleen aan de leiding en won afgetekend voor Toon Aerts en Wout Van Aert.
Arzuffi heeft eindelijk haar grote vis beet
Alice Arzuffi heeft na een rist ereplaatsen eindelijk een grote zege beet. De Italiaanse haalde het in de Superprestige in Gavere voor Nikki Brammeier en Sanne Cant. "Ik ben heel blij dat ik zo'n klassieker op mijn palmares kan brengen", aldus de renster van Steylaerts-777.
Cortjens boekt eerste zege van het seizoen
Junior Ryan Cortjens heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. De renner van IKO-Beobank haalde het in de Superprestige in Gavere voor Witse Meeussen en Europees kampioen Pim Ronhaar.
Aerts: 'Voluit gaan voor eindzege'
Toon Aerts doet dankzij zijn tweede plaats in de Jaarmarktcross een uitstekende zaak in de DVV Trofee. De renner uit Rijkevorsel heeft bijna twee minuten voorsprong op ploegmaat Lars Van der Haar.
Van der Poel: 'Heb bewust wat ingehouden'
Mathieu van der Poel schreef zaterdag voor het eerst in zijn carrière de Soudal Jaarmarktcross in Niel op zijn palmares. De Europese kampioen maakte er geen one-man-show van, maar spaarde bewust zijn krachten.
Van der Poel primus in Niel, Aerts blijft leider
Mathieu van der Poel heeft opnieuw een overwinning bijgeschreven op zijn palmares. De Nederlander was de sterkste in de Jaarmarktcross in Niel, de tweede manche in de DVV Verzekeringen Trofee.
Cant pakt vijfde zege in Jaarmarktcross
Voor de vijfde keer in zeven jaar heeft Sanne Cant de Soudal Jaarmarktcross gewonnen. De wereldkampioene haalde het na een spannende strijd met haar nicht Loes Sels. Kim Van de Steende blijft leidster in de Sack Zelfbouw Ladies Trophy.
Dubbelslag voor Ben Turner
Ben Turner heeft in de Soudal Jaarmarktcross een dubbelslag gerealiseerd bij de beloften. De Brit van Corendon Circus pakte de winst na een beklijvende sprint met Timo Kielich en wordt de nieuwe leider in de DVV Trofee.

rssfeedwidget.com