Vervoort pakt uit met indrukwekkende demonstratie
De Soudal Scheldecross bij de junioren is een makkelijke prooi geworden voor Wout Vervoort. De renner van IKO Enertherm-Beobank reed op de Antwerpse Linkeroever van start tot finish aan kop. De Brit Sean Flynn en Jarno Jordens mochten mee op het podium van de DVV Verzekeringen Trofee.
De Gendt wil winnen waar hij nog nooit gewonnen heeft...
"Ik start al jaren met hetzelfde doel en dat is om bij zoveel mogelijk wedstijden als eerste over de meet te rijden." Thomas De Gendt verbergt zijn ambitie voor 2018 niet. De 31-jarige Oost-Vlaming bereidt zich deze week op het nieuwe seizoen voor tijdens een trainingsstage met Lotto Soudal op Mallorca.
Coremans slaat toe in laatste ronde van Soudal Scheldecross
Dante Coremans heeft op Linkeroever de Soudal Scheldecross Antwerpen bij de nieuwelingen gewonnen. De renner van Lares-Doltcini haalde het met een kleine voorsprong op Ward Huybs. Steijn Willemsen mocht als derde mee op het podium.
Greipel: 'Peloton moet ook in 2018 rekening met mij houden'
De renners van Lotto Soudal verblijven deze week op Mallorca voor hun jaarlijkse trainingsstage. Voor André Greipel, een van de speerpunten van de Belgische wielerformatie, het ogenblik om een eerder tegenvallend 2017 zonder grote uitschieters achter zich te laten. "Het peloton zal komend seizoen nog rekening met mij moeten houden", voorspelt de 35-jarige Duitser.
Lotto Soudal-manager Paul De Geyter: 'Moeten grote naam durven binnenhalen'
Lotto Soudal stoomt zich deze week op Mallorca klaar voor het nieuwe wielerseizoen. Voor Paul De Geyter, de algemene manager van de Belgische ploeg, het moment om zijn ambitie met het team uit te spreken. "Wij willen de komende jaren een hoofdrol opeisen in de Belgische klassiekers", aldus De Geyter
Nagengast verlengt contract bij Telenet Fidea Lions
Fleur Nagengast, de leider in het dames U23-klassement van de Telenet UCI World Cup, en Telenet Fidea Lions hebben hun overeenkomst verlengd tot 1 maart 2019. Zo blijft de Nederlandse nog minstens één winter langer deel uitmaken van het team.
Nibali verkiest Tour boven Giro
Oud-winnaar Vincenzo Nibali komt in 2018 weer aan de start van de Ronde van Frankrijk. Dat zei de Italiaan donderdag op een persconferentie van zijn ploeg Bahrain-Merida, die op trainingsstage in Kroatië vertoeft. Nibali past voor de Giro.
Vos: 'Winnen? Dat wordt moeilijk'
De Soudal Scheldecross Antwerpen trapt zaterdag 16 december de drukke eindejaarsperiode op gang. Net zoals vorig jaar start Marianne Vos in de vijfde manche van de DVV Verzekeringen Trofee aan haar veldritseizoen. "De verwachtingen zullen hoog liggen, maar ik verwacht niet dat ik al mee zal doen voor de overwinning", is de zevenvoudige wereldkampioene voorzichtig in haar ambities.
Van Aert: 'Het voelt aan als een nieuwe start van het seizoen'
Wout Van Aert staat na een stage van ruim twee weken in het Spaanse Calpe dit weekend voor het eerst terug aan de start van een veldrit. Zaterdag in de Soudal Scheldecross in de DVV Verzekeringen Trofee en zondag in de Soudal Classics Namen, de zesde manche van de Telenet UCI World Cup.
Woedende Martin haalt snoeihard uit naar UCI en Sky
Tony Martin is niet spreken over de houding van de Internationale Wielerunie UCI bij de positieve dopingtest van collega-wielrenner Chris Froome. Die werd in september tijdens de Vuelta betrapt op het gebruik van Salbutamol, maar kreeg daarvoor geen voorlopige schorsing opgelegd. "Ik ben woedend", laat de 32-jarige Duitser weten op zijn website. "De UCI hanteert hier duidelijk een dubbele standaard."
Stig Broeckx revalideert met coach Van Den Bosch: 'Een moedig man'
VRT-journalist Sammy Neyrinck ging op bezoek bij Stig Broeckx. De renner revalideert na een zware val anderhalf jaar geleden in de Baloise Belgium Tour. "Zelden zoveel panache gezien", schreef Neyrinck bij enkele beelden van Broeckx op Twitter.
Wereldkampioen aan de start van de Waaslandcross
Wereldkampioen Wout Van Aert start zaterdag 23 december in de Waaslandcross.
Salbutamol: Een overzicht van Indurain tot Froome
Het nieuws dat Chris Froome in september tijdens de Vuelta betrapt werd met te hoge waarden van Salbutamol sloeg woensdagochtend in de wielerwereld in als een bom. De 32-jarige renner van Sky is echter niet de eerste wielrenner die in opspraak komt na gebruik van het product.
Froome: 'Ik ben een leidersfiguur en en neem dat heel serieus op'
Meteen na de bekendmaking van zijn positieve dopingtest in de Vuelta kwam Chris Froome met een reactie.
UCI: 'Afwijkende dopingstest van Froome tijdens Vuelta'
De internationale wielerbond UCI meldt dat Chris Froome een te hoge Salbutamol-waarde laten optekenen heeft in de Ronde van Spanje. De Britse winnaar en Team Sky ontkennen elk misbruik.
Wereldkampioene mountainbike aan de start in Namen!
De Soudal Classics Namen, de zesde manche van de Telenet UCI World Cup, is verheugd dat er komende zondag naast Sanne Cant nog een tweede regerende wereldkampioene aan de start zal staan. De Zwitserse Jolanda Neff, de wereldkampioene mountainbike, wil de strijd aangaan met de toppers uit het veld.
Nieuw vrouwenteam Experza-Footlogix wil vooral in beeld rijden
De nieuwe vrouwenwielerploeg Experza-Footlogix wil zich in 2018 vooral in de kijker rijden. Het team van Christel Herremans, de vroegere manager van Sport Vlaanderen-Guill D'or, telt dertien rensters en pakt uit met de Nederlandse Thalita de Jong als kopvrouw.

rssfeedwidget.com