Sagan boekt eerste zege van het seizoen (VIDEO)
Drievoudig wereldkampioen Peter Sagan heeft op dag 3 van de Tour Down Under zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt.
Keisse en Jasper De Buyst steken eindzege op zak
Iljo Keisse en Jasper De Buyst hebben de Zesdaagse van Bremen gewonnen. Het Belgische duo moest maandag de leiding nog afstaan aan de Italiaan Simone Consonni en de Zwitser Tristan Marguet, maar heroverde die dinsdag met brio.
Bevin schenkt CCC eerste zege in WorldTour (VIDEO)
De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin (CCC Team) is de nieuwe leider van de Tour Down Under (Aus/WorldTour). Hij schreef woensdag verrassend de tweede etappe op zijn naam waarvan de finale werd ontsierd door een massale valpartij.
Viviani is meteen op afspraak voor Deceuninck - Quick-Step (VIDEO)
De Italiaan Elia Viviani van het Belgische Deceuninck - Quick-Step heeft in de massasprint de eerste etappe van de Santos Tour Down Under gewonnen, de Australische opener van de WorldTour. De Belg Jasper Philipsen werd zesde ondanks een aanraking met de mobiele telefoon van een fan.
Aerts: 'Die trui heeft een effect'
Geen stage voor Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions). Hij blijft in eigen land toewerken naar de wereldbekermanche in Pontchateau van komende zondag. Aerts moet daar zijn leiderspositie verdedigen en wil die in Frankrijk zelfs verder uitbouwen. Hij zal dan wel onder anderen Wout van Aert achter zich moeten laten.
Van der Poel pakt 25ste zege, kersvers Belgisch kampioen Aerts derde
Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) heeft de veldrit in Otegem gewonnen. De Nederlander haalde het in de traditionele herkansing na de nationale kampioenschappen voor wereldkampioen Wout van Aert (Cibel-Cebon) en kersvers Belgisch kampioen Toon Aerts (Telenet Fidea Lions).
Laurens De Vreese en Astana rappen erop los (VIDEO)
Geen saaie persconferentie om het seizoen te beginnen. Bij Astana hebben ze hun eigen rapsong gemaakt, met een hoofdrol voor Laurens De Vreese. "First ever, pro cycling rap. 2019. New season is coming soon. This is Astana Pro Team." Yeah!
Betsema viert in Otegem
Denise Betsema heeft de veldrit in Otegem gewonnen. De 25-jarige Nederlandse haalde het afgescheiden voor Loes Sels. De laatste podiumplaats ging naar de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Een vermoeide Sanne Cant, die zaterdag voor de tiende keer Belgisch kampioene werd, werd negende.
Aerts: 'Ik wist niet dat het zo zot zou worden'
Een glunderende Toon Aerts gaf maandag voor de start van de veldrit in Otegem een persconferentie. De kersverse Belgische kampioen blikte daarin terug op zijn memorabele zege in Kruibeke, die hem de driekleur opleverde.
Tour Down Under ingekort wegens hitte en wind
In Australië start dinsdag de Tour Down Under, de eerste rittenkoers in de World Tour van het seizoen 2019. Door de extreme weersomstandigheden is het parcours ingekort. Er komen zes Belgen een de start in Adelaide.
Alle nationale veldritkampioenen op een rij
Dat Toon Aerts de nieuwe Belgische kampioen veldrijden is en dat Mathieu Van der Poel zijn titel verlengd heeft in Nederland zal iedereen intussen wel weten, maar wie zijn de nationale kampioenen in de andere crosslanden? Hier een overzicht...
Emotionele Toon Aerts: 'Terugdenken aan alles wat ik geleerd heb'
Toon Aerts reageerde erg emotioneel tijdens het interview achteraf na zijn eerste Belgische titel veldrijden bij de profs. "Ik had dit niet verwacht."
Mathieu van der Poel verovert vijfde Nederlandse titel op rij
Mathieu van der Poel heeft zoals algemeen verwacht het NK veldrijden in Huijbergen gewonnen. De Europese kampioen was oppermachtig.
Toon Aerts pakt Belgische titel na knappe inhaalrace
Toon Aerts heeft voor het eerst in z'n carrière de Belgische titel veldrijden bij de profs gepakt. Na een schitterende wedstrijd hield hij wereldkampioen Wout Van Aert af.
Kielich wint BK veldrijden bij de beloften
Timo Kielich van Steylaerts-777 is de nieuwe Belgische kampioen bij de beloften. Hij won in Kruibeke solo voor Lander Loockx en Niels Vandeputte.
Sels: 'Dit was wellicht mijn laatste kans'
Loes Sels droomde van een Belgische driekleur, maar het werd zilver. "Jammer", zegt ze, "dit was wellicht mijn laatste kans."
Cant: 'Het zal moeilijk worden om dit ooit nog te evenaren'
Sanne Cant heeft haar tiende Belgische titel beet. "Hier ben ik heel blij mee", reageerde de 28-jarige Antwerpse. "Maar pas over een paar jaar zal ik beseffen wat dit precies betekent. Het zal wellicht heel moeilijk worden om het ooit nog te evenaren."

rssfeedwidget.com