Car System Digitaal on tour

Car System Digitaal on tour
Ook in 2018 staan we weer op een aantal beurzen met onze Car System Digitaal demonstratiebaan. Hiermee kunnen we u alle mogelijkheden van dit digitale Car System van Faller kunnen laten zien. Bent u nieuwsgierig, kom dan gewoon gezellig langs. Aanstaande zaterdag staan we weer op de modelspoorbeurs in Lisse en halverwege april zijn we te vinden in St Niklaas (België) op MOBEXPO.

Modelspoorbeurs Lisse (Zaterdag 3 maart 2018)
Hotel de Nagtegaal
Heereweg 10
2161AG Lisse
Nederland

MOBEXPO (21 & 22 april 2018)
"T Bau-Huis
Slachthuisstraat 60
9100 Sint-Niklaas
Belgie

Het kan soms behoorlijk druk zijn. Als u graag wat dieper op het systeem en de mogelijkheden in wilt gaan nodig ik u graag uit op ons kantoor in Lisse. Klik hier om een afspraak te maken.

Het verschil tussen het analoge en het digitale Car Systeem van Faller Deel 3

Car System Digitaal techniekHet Faller Car Systeem Digitaal is volledig gebaseerd op het analoge Car System van Faller. Om de werking en het verschil te begrijpen is het dus van belang om te weten hoe het analoge systeem precies werkt. In drie blogartikkelen zullen we u in begrijpende taal het verschil tussen het Faller Car System Digitaal en het analoge systeem aan u uitleggen. Daarnaast zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van digitaal.

Lees: Car System Analoog uitgelegd
Lees: Car System Digitaal uitgelegd
Lees: Car System: Het verschil tussen analoog en digitaal

Wat is het verschil tussen het Car System digitaal en analoog
Het Car System Digitaal lijkt in de aanschaf geen goedkoop systeem. Toch valt dit mee en zijn de kosten volledig afhankelijk van uw eigen wensen. Wilt u enkel een voertuig laten rijden met een paar stopplaatsen en wissels dan is het analoge systeem voldoende. Ook met een tweede voertuig kunt u analoog met de traffic control nog steeds goed uit de voeten.

Wilt u met meer dan twee voertuigen tegelijk gaan rijden dan loopt u al snel tegen het probleem aan dat de voertuigen niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dit wordt met name een probleem zodra u wilt dat de verschillende voertuigen ook een verschillende route gaan rijden. Het programmeren van scenario’s zoals een brandweerscenario is daarbij nagenoeg onmogelijk.

Car System DigitaalBij het digitale systeem is dit geen probleem. U kunt moeiteloos tot wel 99 voertuigen onafhankelijk van elkaar aansturen. Het systeem weet immers altijd precies waar de verschillende voertuigen zich op de baan bevinden. Daarnaast houdt het systeem vanuit zichzelf al zelf rekening met de andere voertuigen. Staat een voertuig stil dan zal een achteropkomend voertuig ook afremmen en stoppen.

Is het digitale Car System nu duurder of goedkoper dan het analoge systeem?
We krijgen veel vragen over het verschil in kosten tussen het analoge en het digitale car systeem. Hier is helaas niet direct een eenduidend antwoord op te geven.

In eerste instantie is het digitale systeem wel duurder maar krijgt u hiervoor ook alle opties zoals voertuigverlichting, en extra functies zoals zwaailichten voor terug. Echter bespaart u bij het digitale systeem ook weer op de kosten. U heeft namelijk geen stopplaatsen, parkeerplaatsen en sensoren meer nodig. Ook apparatuur voor het regelen van de stopplaatsen zoals de Traffic Control is overbodig geworden.

Wilt u meer weten ovet het Car System Digitaal?
Meld u aan voor onze Car System Digitaal Workshop.

Het verschil tussen het analoge en het digitale Car Systeem van Faller Deel 2

Car System Digitaal met ontvangersHet Faller Car Systeem Digitaal is volledig gebaseerd op het analoge Car System van Faller. Om de werking en het verschil te begrijpen is het dus van belang om te weten hoe het analoge systeem precies werkt. In drie blogartikkelen zullen we u in begrijpende taal het verschil tussen het Faller Car System Digitaal en het analoge systeem aan u uitleggen. Daarnaast zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van digitaal.

Lees: Car System Analoog uitgelegd
Lees: Car System Digitaal uitgelegd
Lees: Car System: Het verschil tussen analoog en digitaal

Het is tijd voor iets nieuws
Bij complexe wegennetten is het dus mogelijk om alles analoog via de computer aan te sturen het systeem is echter verre van accuraat. Daarnaast is het onmogelijk om de voertuigen te voorzien van richtingaanwijzers en remlichten. En over optrekken en afremmen hoeven we al niet eens te beginnen. Kortom het was voor Faller tijd voor een volledig systeem. Een systeem die alle tegenwoordige digitale mogelijkheden met elkaar combineert in een gebruiksvriendelijk systeem. Dit systeem kennen we nu als het Faller Car System Digitaal.

Bus met verlichting Car Sytem digitaalDe basis van het Car System Digitaal
Het Car system digitaal is volledig gebaseerd op het analoge Car System. Het grote verschil bij digitaal is dat het systeem voor de positiebepaling werkt op basis van GPS. Boven de baan plaatst u minimaal 3 ontvangers. Deze ontvangers worden door Faller satellieten genoemd. De satellieten zijn verbonden aan de Car System Master welke weer verbonden is aan de computer met de Car System Digitaal software.

In alle digitale voertuigen zit een kleine zender en ontvanger die continue communiceert met de satellieten. Op deze manier bepaalt de software de positie van het voertuig op de baan. Daarnaast communiceert het voertuig ook steeds met de Car System Master. Via de Master krijgt het voertuig opdrachten zoals het aanpassen van de snelheid, het laten werken van de richtingaanwijzer of remlichten. Maar ook het aanzetten van de zwaailichten en sirenes gaat via de Master.

Het maken van scenario’s
De Car System Digitaal software is een aangepaste versie van Win-Digipet. Deze versie is speciaal gemaakt voor Faller. Met dit systeem kunt u zelf per voertuig een standaard route bepalen. D.m.v. scenario’s kunt u in bepaalde gevallen een voertuig laten afwijken van de standaard route. U kunt hierbij denken aan een brandweerscenario of een scenario voor een bushalte. Deze scenario’s kunt u laten afspelen op basis van een tijdinterval of alleen wanneer een bepaalde situatie zich voordoet op een baan. U kunt hierbij denken aan het stoppen voor een spoorwegovergang wanneer er een trein passeert.

Lees verder over de grote verschillen tussen analoog en het digitale Car System van Faller

Het verschil tussen het analoge en het digitale Car Systeem van Faller Deel 1

Car System wegdek met rijdraadHet Faller Car Systeem Digitaal is volledig gebaseerd op het analoge Car System van Faller. Om de werking en het verschil te begrijpen is het dus van belang om te weten hoe het analoge systeem precies werkt. In drie blogartikkelen zullen we u in begrijpende taal het verschil tussen het Faller Car System Digitaal en het analoge systeem aan u uitleggen. Daarnaast zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van digitaal.

Lees: Car System Analoog uitgelegd
Lees: Car System Digitaal uitgelegd
Lees: Car System: Het verschil tussen analoog en digitaal

De eenvoud maakt het systeem juist zo indrukwekkend
Het analoge Car System systeem werkt eigenlijk heel simpel. Een motor drijft de achteras van het voertuig aan. Aan de vooras zit een kleine sleper met daarop een magneet. Deze magneet volgt een ijzerdraad welke verzonken ligt in het wegdek. Buigt de ijzerdraad af dan zal dus ook het voertuig een bocht maken. Daarnaast is het analoge systeem uit te breiden met wissels en stopplaatsen om het voertuig te laten stoppen.

Bij een enkele auto werkt dit systeem prima. Ook met een tweede voertuig is er nog goed met dit systeem te werken. Met de traffic control van Faller kunnen er analoog stopplaatsen en wissels aangestuurd worden op basis van sensoren. Deze sensoren (reed contacten) zitten in het wegdek verwerkt en geven een signaal af aan de traffic control zodra er een voertuig langs rijdt. Op basis van dit signaal kunt u in de traffic control een actie programmeren zodat bijvoorbeeld een stoplicht op rood springt of een stopplaats aan gaat waardoor een ander voertuig zal stoppen.

Net als bij het spoor deelt u het wegennet in met blokken
Bij meerdere voertuigen met het analoge Car System dient u het wegennet in te delen in blokken. Is er een blok bezet doordat met een voertuig dan dient u de stopplaats voor het blok in te schakelen. Deze stopplaats zorgt ervoor dat een passerend voertuig op deze plek stopt. Met de sensoren (dit zijn eigenlijk speciale reed contacten) welke u aan het begin en aan het eind van een blok plaatst laat u de traffic control weten dat er zich een voertuig in het blok bevindt. Aan deze wetenschap kunt u dan een aantal acties hangen zoals het inschakelen van de stopplaats aan het einde van het vorige blok of juist activeren van een wissel zodat een opkomend voertuig een andere route kiest.

rijdraad Car SystemHoe werkt een stopplaats?
Een stopplaats is eigenlijk niet meer dan een magneet, in alle voertuigen zit een contact welke de stroomkring doorbreekt bij het passeren van deze magneet. Staat de magneet dus aan dat zal het voertuig stoppen. Is de magneet (de stopplaats) uitgeschakeld dan zal het voertuig doorrijden.

Hoe werkt een wissel?
Een wissel bouwt u in het wegdek en zorgt ervoor dat de magneet aan de vooras i.p.v. rechtdoor linksaf of rechtsaf gaat. Een wissel kunt u enkel gebruiken voor 2 richtingen. Heeft u een kruising waarbij het voertuig zowel rechtdoor, rechtsaf als linksaf kan slaan dan dient u twee wissels achter elkaar in het wegdek te plaatsen.

Analoog of toch liever met de computer
Zoals u zult begrijpen is een simpel rondje met wellicht 1 of 2 splitsingen prima analoog aan te sturen. Een tweede auto maakt het al wat lastiger maar zal a.d.h.v. de traffic control van Faller nog best wel te regelen zijn. Bij meer voertuigen en een complexer wegennet is het al aan te raden om te gaan werken met de pc. Via de pc-module van het Car System is het mogelijk om alle splitsingen, stopplaatsen en sensoren te regelen met de pc. Toch is dit niet het ei van Columbus want de auto’s reageren nog steeds passief, ze zullen alleen stoppen op het moment dat een stopplaats is ingeschakeld. De computer weet daarnaast alleen de locatie van het voertuig zodra deze langs een sensor rijdt.


Lees verder hoe Faller een nieuwe weg is ingeslagen met het digitale Car System

Achter de schermen bij Faller

Museum van Faller 70 jaar in vogelvluchtHoe een jongensdroom uitkomt: Een bezoek aan Faller

Al sinds mijn jeugd ben ik een groot fan van Faller. Toen ik vroeger met mijn ouders op vakantie ging kwamen we geregeld langs het Zwarte Woud en dus praktisch langs Gutenbach. Toen stond een bezoek aan Faller niet op het programma. Afgelopen maandag wel, tijd voor een kijkje achter de schermen bij Faller. 

De Faller fabriek ligt in het kleine plaatsje Gutenbach middenin het Zwarte woud. De omgeving die zo kenmerkend is geworden voor de modellen van Faller. Al rijdende door het Zwarte woud waan je je als het ware middenin een groot Faller Landschap. Huizen afgewerkt in de typische vakwerkstijl, watermolens, heuvellandschappen en zelfs de grootste koekoeksklok van de wereld is hier te vinden. Kortom een feest der herkenning voor de Faller liefhebber.

70 jaar Faller in vogelvlucht.

Bij binnenkomst in het museum wordt je rondgeleid langs de 70-jarige geschiedenis van Faller. De gebroeders Faller welke direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog begonnen met het produceren van timmergereedschap. Dit deden zij eerst in de regio Stuttgart en later in Gutenbach. Niet alleen produceerden de broers timmergereedschap ook begonnen ze met het maken van miniatuurmodellen voor de modelspoorbaan. Deze modellen genaamd Marathon waren uiteraard niet de zelfbouw modellen zoals we deze vandaag de dag kennen maar kant en klare modellen.

De Marathon modellen waren direct een groot succes. De beide heren Faller besloten dus al snel te stoppen met timmergereedschap en richten zich sinds die tijd volledig op modelspoor met af en toe een zijsprong. De bekendste zijsprong is het Faller AMS Systeem waar nu nog steeds veel fans van zijn. Andere zijsprongen waren Faller racebanen en plastic modelbouwvliegtuigen. Toch bleef het produceren van modellen voor de modelspoorbaan het meest lucratief.

Naast de gehele geschiedenis van Faller staan er diverse grote diorama’s welke gebruikt worden voor de presentatie op beurzen. Hier vindt u dus alle nieuwe modellen van de afgelopen jaren maar dan gepresenteerd in een mooi landschap. Wilt u zelf ook het museum bezoeken dan kunt u hier 4 dagen per week terecht van woensdag tot en met zaterdag.

Hoe Maakt Faller haar plastic modellen, een kijkje achter de schermen

De gietmallen van Faller

Na het museum was het tijd voor het hoogtepunt van onze reis: een kijkje achter de schermen bij Faller. De Faller liefhebbers onder ons weten wel dat de gietstukken gemaakt worden door vloeibar kunststof in een gietmal te gieten. Toch vond ik het zeer indrukwekkend en vooral leerzaam om te zien hoe Faller dit proces heeft ingericht.

Het maken van die gietmallen is niet eenvoudig, dat zag ik wel toen we aan het begin van de rondleiding uitleg kregen hoe de gietmallen worden gemaakt. Allereerst worden de gietmallen grafisch getekend. De computer rekent dan uit hoe de plastic gietstukken er uiteindelijk uit komen te zien. Is de mal grafisch klaar dan kan deze machinaal uitgefreesd worden. Het frezen van een enkele mal kan wel 1 a 2 dagen duren. Gelukkig gaat het meeste automatisch zodat de machine ook ’s nachts kan draaien. Vanzelfsprekend is het maken van de gietmallen een duur en tijdrovend proces. Faller probeert dus bij elk nieuw model zoveel mogelijk dezelfde gietmallen te gebruiken. Verklaard ook meteen waarom u weleens plastic onderdelen over heeft na het bouwen.

Op het moment dat ik er was vertelde de medewerker van Faller dat ze op het moment nog druk bezig waren met het maken van de gietmallen voor de noviteiten van 2017. Vreemd want de modellen zijn al gepresenteerd op de Nürnberger Spielwarenmesse en staan al op de foto in de catalogus. Blijkt dat de nieuwe modellen eerst met de hand worden gemaakt. Pas in de loop van het jaar worden de gietmallen geproduceerd. Zijn er te weinig modellen verkocht dan kan het voorkomen dat het model uiteindelijk niet of later geproduceerd gaat worden.

De gietmallen worden uiteindelijk gebruikt in de plasticspuiterij. Hier worden de gietmallen met grote machines machinaal tegen elkaar aangedrukt. Het warme gekleurde en vloeibare kunststof wordt in de mal gegoten en hierna direct gekoeld. Na tientallen secondes wordt het resultaat door de machine uitgespuugd en begint het hele proces weer opnieuw. Al deze verschillende gietstukken worden per product verzameld en opgeslagen tot het moment dat deze ingepakt worden.

Inpakken van de bouwdozenInpakken gaat vooral met de hand 

Het inpakken van de bouwdozen gebeurd allemaal met de hand. Door de grote hoeveelheid verschillende modellen is het te kostbaar om dit machinaal te doen. Dit is overigens volledig lopende band werk. Per werkstation wordt steeds hetzelfde gietstuk toegevoegd zodat aan het einde alles in de doos aanwezig is. Aan het eind wordt de doos verpakt met plastic en kan deze naar de winkel toe.

Per dag worden er uiteindelijk op deze manier zo 2 a 3 duizend bouwpakketten gemaakt. Het meeste gebeurd dus met de hand en verklaard ook waarom er weleens iets ontbreekt. Alle elektronica zoals de motoren en het Car System worden overigens voordat ze uitgeleverd worden aan de winkels eerst uitgebreid getest. 

Maak je modelspoorbaan compleet met de schitterende achtergronden van Faller

Faller modelspoor achtergrondDe modelspoor achtergronden van Faller zijn unieke panoramafoto's die u modelspoorbaan in een klap meer realiteit en diepte geven. De verschillende achtergronden monteert u eenvoudig aan de achterzijde van uw modelspoorbaan.

Het bevestigien van de modelspoor achtergronden van Faller

De modelspoor achtergronden van Faller kunt u het beste bevestigen op een op maat gezaagde MDF plaat. Op deze manier kunt u de achtergrond hergebruiken indien u de modelspoorbaan wilt aanpassen of moet verplaatsen. Het bevestigen van de achtergrond foto van Faller doet u niet met behangplaksel of andere lijm, u krijgt namelijk op deze manier last van bubbeltjes op het papier.

Wij adviseren u om gebruik te maken van dubbelzijdig tape. De tape plakt u onder de buitenste randen van de Faller achtergrond. Zodoende drukt u de achtergrond tegen de MDF plaat aan. Naar wens kunt u dan ook in het midden nog wat dubbelzijdig tape plakken.

De achtergronden van Faller zijn er in verschillende lengtes zodat er altijd wel wat voor u bij zit. Er zijn achtergronden van stedelijke gebieden maar ook voor schitterende berglandschappen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal achtergronden welke u kunt uitbreiden zodat ook voor de grote modelspoorbanen er genoeg keuze is.

Belijk hieronder alle Faller modelspoor achtergronden

De Jubileum maand modellen van Faller

Faller Werelds Grootstre koekoeksklokDat Faller dit jaar haar 70 jarig jubileum viert wist u waarschijnlijk al lang. Ter ere van dit jubileum heeft Faller elke maand een klassiek model opnieuw uitgebracht.

Dit zijn allen modellen welke al geruime tijd niet meer leverbaar zijn maar wel nog steeds zeer populair zijn onder de Faller liefhebbers. Het is dan nu dus nog een keer mogelijk om deze te bestellen.

Benieuwd welke modellen er al zijn? Wij zetten de maanden en de modellen graag voor u uiteen:

januari - Faller Station Lutzen
februari - Faller Boerderij
maart - Faller Slotenmaker
april - Faller Gemeentehuis
mei - Faller Werelds Grootste Koekoeksklok
juni - volgt
juli - volgt
augustus - volgt
september - volgt
oktober - volgt
november - volgt
december - volgt

De Faller verlichting sets

Faller verlichting setsMet Faller is het mogelijk om echte sfeerverlichting te plaatsen op uw modelspoorbaan. Kort geleden hebben we onze verlichtingsets van Faller uitgebreid met nog meer mogelijkheden om de realiteit te naderen op het gebied van verlichting.

U vindt bij ons nu ook de tv verlichting om een tv in een woonhuis na te bootsen d.m.v. het flakkeren van de tv. Tevens hebben we ook de lasverlichting en de ambianceverlichting toegevoegd aan het assortiment. Met deze twee is het mogelijk om een laslicht na te bootsen in bijvoorbeeld een garage, of prachtige ambiance verlichting te creëren voor bruggen, kerken of andere monumenten.

Als laatste hebben we de Faller discoverlichting toegevoegd en diverse kleine led lampjes. Met deze verlichting is het mogelijk om gebouwen, kermis of andere locaties te verlichten met discolichten en of kleine gekleurde lampjes.

Benieuwd naar alle verlichting sets van Faller?
Bekijk ze allemaal

Jubileum model Faller klooster Bebenhausen nu al te bestellen

Faller Klooster BebenhausenHet is bijna zover, Het jubileummodel ter ere van het 70 jarig bestaan van Faller is bijna leverbaar. Dit fantastische model waaraan maanden van voorbereiding vooraf ging ligt klaar voor distributie naar de winkels. In totaal zijn er 1999 modellen gefabriceerd dus van een gelimiteerde uitgave kan zeker gesproken worden.

Ook wij zien dat er zeer veel interesse is in dit model sinds Faller deze uitgave bekend maakte want de zoekopdrachten en het aantal bezoekers van de pagina van dit klooster zijn zeker explosief te noemen. Daarom is het nu mogelijk om dit model alvast te bestellen. We verwachten dat deze dan begin juni in uw bezit is.

Een klooster met historie en vele toepassingen

Het Gotische complex Klooster Benenhausen bestaat echt en is te vinden in het Zwabische Schonbuch. Faller heeft in de afgelopen maanden alles uit de kast gehaald om dit model zo realistisch mogelijk na te maken. Ze zijn in de weer geweest met bouwtekeningen, drones en de archieven. Het resultaat mag er dan ook zeker zijn! Met haar grote afmetingen van een halve meter bij een halve meter is dit dan ook het grootste model dat Faller ooit geproduceerd heeft.

Op uw modelspoorbaan kunt u dit model uiteraard gebruiken als klooster, maar ook vele andere toepassingen zijn uiteraard mogelijk.

Het model is beschikbaar vanaf mei en kan als u nu direct besteld begin juni bij u in huis zijn.

Modelspoor brug maken

Faller BietschtalbrugBegint u met de bouw van uw modelspoorbaan dan zal ergens in dit proces de vraag komen of u ook bruggen wilt toevoegen aan uw modelspoorbaan. Dit antwoord is waarschijnlijk ja omdat in de realiteit de spoortracés ook veelal zijn voorzien van diverse soorten bruggen.

Toch is er verschil want als u een modelspoorbaan maakt in de bergen van Zwitserland zult u een ander soort brug nodig hebben dan op een Nederlands modelspoorlandschap.

Het maken van bruggen in een berglandschap scenery

Als uw modelspoorbaan scenery een berglandschap uitbeeld dan is er een grote kans dat u bepaalde delen van uw modelspoor wilt overbruggen.

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor een soort modelspoor brug u graag wilt toevoegen aan uw modelspoorbaan. Anders dan in de realiteit zal het berglandschap op uw modelspoorbaan namelijk door u zelf ontstaan, u kunt dus zelf de afstand van de brug bepalen. De afstand van de modelspoor brug zal afhankelijk zijn van wat er in de markt verkrijgbaar is.

Faller LiggerbrugHeeft u uw oog laten valen op die schitterende vakwerkbrug of wellicht de Bietschtal van Faller dan is het tijd om dit uit te meten in uw scenery en de op en afrit naar de brug uit te werken. Daarnaast is het uiteraard ook belangrijk om rekening te houden met de ondersteuning van de brug.

Heeft u een lange brug zoals bijvoorbeeld de modelspoor Bietschtal brug van Faller dan overbrugt deze al gauw meer dan een meter en is het dus belangrijk om ook na te denken over de ondersteuning van de brug door middel van pijlers etc. Het beste zorgt u er voor dat de pijlers stevig kunnen rusten op het hout van de ondergrond van uw modelspoorbaan.

Faller heeft een groot aantal schitterende modelspoor bruggen die zeer fraai in allerlei soorten scenery passen

Om u alvast op weg te helpen en om te laten zien wat de mogelijkheden zijn op uw modelspoorbaan hebben we hieronder alle bruggen van Faller voor u uiteengezet.

De 5 beste tips om rekening mee te houden bij een modelspoor ontwerp

Modelspoorbaan ontwerpenBent u wel eens begonnen aan een modelspoorbaan waarbij u tijdens het bouwen al spijt had van het gekozen thema of sporenplan?

Fallerstore neemt u mee aan de hand van een aantal handige tips. Dus begint u met het ontwerpen van een modelspoorbaan of heeft u plannen om helemaal opnieuw te beginnen dan is het belangrijk om rekening te houden met onze tips voor een perfect baanplan. Fallerstore heeft de 5 beste tips voor u op een rij gezet. Deze tips zorgen voor gegarandeerd veel plezier aan uw modelspoorbaan voor de aankomende jaren.

Maak een lijst met wat u terug wilt zien op uw modelspoorbaanTip 1: Bepaal voor u zelf wat u leuk vind aan modelspoor

Wat  vind u nu eigenlijk het leukst om te doen met uw modelspoorbaan? Deze vraag is niet voor iedereen gelijk en dat maakt deze hobby gelijk ook zo uitdagend. Sommige modelspoorders onder ons vinden het heerlijk om urenlang bezig te zijn met scenery en het uitwerken van details terwijl anderen weer veel plezier halen uit het rangeren van treinen.

Het beste kunt u alle punten opschrijven die u leuk vind aan uw modelspoor hobby. U kunt hier bij denken aan een rangeerterrein, rijden van een dienstregeling tussen verschillende stations of bijvoorbeeld het uitwerken van kleine details die uw bezoeker kunnen verassen.

Bepaal daarna welke punten u het belangrijkst vind en schrijf deze onder elkaar van belangrijk naar minder belangrijk. Op deze manier heeft u nu al een aardige indicatie wat er voor u belangrijk is om te realiseren op uw nieuwe modelspoorbaan.

Bepaal nu welke punten u definitief terug wilt zien op uw modelspoorbaan en welke punten eventueel komen te vervallen. U dient hierbij uiteraard rekening te houden met de beschikbare ruimte, beschikbare tijd en wellicht het al aanwezige modelspoor materieel.

Neem een locatie als voorbeeld voor uw modelspoorbaanTip 2: Stel een locatie als voorbeeld voor uw modelspoorbaan

Nu u uw lijst beschikbaar heeft met de punten die u zeker terug wilt zien op uw nog te ontwerpen modelspoorbaan kunt u aan de slag met de vormgeving van uw modelspoorbaan. U heeft wellicht al een aantal scenes in uw hoofd zitten en het is nu belangrijk om deze uit te werken. Het makkelijkst kunt u dit doen door een bestaande locatie te kiezen. Dankzij een bestaande locatie kunt u foto's maken, deze bezoeken en nabouwen. Een locatie kan zich bijvoorbeeld bevinden dicht bij uw huis, op uw vakantieadres of wellicht zelf bepaald aan de hand van foto's op internet.

Bepaal welke details u terug wilt zien op uw modelspoorbaan

Tip 3: Maak foto's van deze locatie

Nu u uw locatie heeft bepaald kunt u aan de slag gaan met fotograferen. De foto's die u maakt kunnen u helpen bij het maken van scenes doordat u een perfect voorbeeld heeft. Dankzij deze foto's kunt u dus bepaalde details of onderdelen van uw modelspoorbaan tot in detail uitwerken.

Tip 4: Bepaal voor u zelf welke details u wilt laten terugkomen op uw modelspoorbaan

Op elke locatie zijn wel details te vinden die het begin kunnen zijn van een schitterende modelspoor scene. Als u een tafereel bijvorbeeld een markt een mooie toevoeging vindt voor uw modelspoorbaan maak hiervan dan foto's Dezze foto's helpen u later om dit detail of tafereel tot in detail na te maken op uw modelspoorbaan.

Ontwerp uw modelspoorbaan ad.h.v. softwareTip 5: Werk uw ideeen uit met modelspoor ontwerp software

Heeft u al uw ideeen uitgewerkt en een lijst gemaakt met onderdelen die u zeker terug wilt laten komen op uw modelspoorbaan dan is het tijd om dit allemaal te gaan uitwerken. Allereerst bevelen wij u aan om het e.e.a. op papier te zetten. U kunt hierbij denken aan de locatie van uw dorp of stad, bergen en het sporenplan. Een sporenplan maken op papier is namelijk makkelijker dan met software.

Zodra u uw sporenplan op papier heeft gezet samen met alle scenes en landschappen dan is het tijd om dit uit te werken in ontwerp software voor modelspoor. Er zijn hiervoor diverse software pakketten beschikbaar welke qua prijs varieren van gratis naar rond de € 130 euro. Elk software pakket heeft zo haar voor en nadelen, aan de hand van diverse demo versie's kunt u het meest geschikte software pakket bepalen. Dankzij deze software pakketten kunt u uw modelspoorbaan uitgebreid testen en eenvoudig zaken toevoegen of verwijderen.

 

De Faller noviteiten van maart zijn beschikbaar

Faller BungalowMaart is voorbij dus dat betekend dat Faller de noviteiten van maart weer heeft uitgeleverd. Ook is het maandmodel van de maand maart inmiddels beschikbaar gekomen. Deze maand heeft Faller weer een aantal schitterende modellen toegevoegd aan de collectie. De noviteiten van Faller bevatten zowel toebehoren als stationsgebouwen en perrons. Wij lichten graag de highlights van deze noviteiten voor u uit.

Faller beiers station Wiesenbach

Faller Beiers station Wiesenbach

Dit stationsgebouw van drie verdiepingen heeft een overdekt huisperron en bijgevoegde perronversieringen. Visuele elementen zijn de dakgootrichel met kraagsteenfries aan vlak geheld schilddak evenals de rondboogs sluitende ingangen en ramen op de begane grond.

bekijk direct

 

Faller slotenmakerij

Het maand model van de maand maart

Elke maand heeft Faller dit jaar een model uit de oude doos nieuw leven ingeblazen. In maart is dit de Faller slotenmakerij. Dit model bevat in totaal 109 onderdelen en staat fantastisch op uw modelspoorbaan in de buitenrand van een stad of dorp.

Bekijk direct

 

 

Faller brandweergarage

Faller brandweergarage in schaal N

Ook komen in de maand maart weer een aantal schaal N modellen uit waaronder deze prachtige gedetailleerde brandweergarage. Deze Faller brandweergarage staat schitterend op uw modelspoorbaan vanwege de vele details. In duidelijk contrast met de natuursteen-façade staan drie rode houten klappoorten met rondboog. Door een verdere poort aan de achterkant van het gebouw wordt er een doorrit gecreëerd.

Bekijk direct

Bekijk daarnaast ook de andere noviteiten van de maand maart

Benieuwd naar de andere noviteiten die direct leverbaar zijn? We hebben ze hieronder voor u op een rij gezet:

Modelspoor tijdperken uitgelicht

Afbeeldingden tijdperk 5Modelspoor tijdperken zijn een handige tool om uw scenery van uw modelspoorbaan te bepalen. De verschillende modelspoor tijdperken worden namelijk door de meeste fabrikanten gewoon aangegeven bij het product. Op deze manier kunt u dus zeer goed een collectie aan gebouwen, scenery en locs samenstellen voor een bepaald tijdperk.

Het is enkel aan u om te bepalen welk modelspoor tijdperk er op uw modelspoorbaan komt. Uiteraard heeft elk tijdperk haar voor en nadelen dus is het meer dan enkel uw smaak en voorliefde voor een bepaald tijdperk. Daarnaast kunt u met de keuze voor een bepaald modelspoor tijdperk echt een modelspoorbaan maken die klopt. U krijgt dan in elk geval geen opmerkingen van bezoekers wat een stoomlocomotief nu precies doet naast een ICE trein.

Om u in elk geval te helpen de juiste keuze te maken en er voor te zorgen dat u later geen spijt krijgt van het gekozen tijdperk voor uw modelspoorbaan omdat de mogelijkheden voor uw ideeen achteraf toch te beperkt zijn helpen we u graag een handje. We zullen hieronder elk tijdperk benoemen samen met de voor en nadelen voor uw eigen modelspoorbaan.

Tijdperk 1 (1835-1920)

Tijdperk I is het begin van de spoorwegen en wordt meestal aangeduid als de "Länderbahn"-tijd. Deze periode wordt zo aangeduid omdat er met name in Duitsland enkel kleine spoorwegmaatschappijen ontstonden. Het spoorweglandschap was dus versnipperd over verschillende regio's met elk hun eigen spoor, techniek en kleuren. Het materieel waarmee werd gereden waren bijna allemaal stoomlocomotieven. Pas aan het einde van dit tijdperk zo rond 1920 kwamen de eerste electrische locomotieven ten tonele.

Een aantal afbeeldingen en foto's uit tijdperk 1

Afbeeldingden tijdperk 1 Afbeeldingden tijdperk 1 Afbeeldingden tijdperk 1 Afbeeldingden tijdperk 1

(bron mscv)

Tijdperk 2 (1920-1949)

Tijdperk II begint rond 1920 en loopt tot net na het einde van de tweede wereld oorlog. Deze periode wordt vaak in Duitsland ook wel de Reichsbahnzeit genoemd. Vanaf 1920 verdwijnen langzamerhand alle kleine spoorwegmaatschappijen en wordt er een groot landelijk spoorwegnetwerk gerealiseerd met een afnemer namelijk de Deutsche Reichsbahn oftewel de Duitse spoorwegen. Dit betekende gelijke technieken sporen en kleuren op de rijtuigen en locs. In Duitsland werden zo de personenrijtuigen bruingroen en de goederenwagens roodbruin. Dit tijdperk was tevens de laatste grote bloeitijd van de stoomlocomotief.

Een aantal afbeeldingen en foto's uit tijdperk 2

Afbeeldingden tijdperk 2 Afbeeldingden tijdperk 2 Afbeeldingden tijdperk 2

(bron mscv)

Tijdperk 3 (1949-1970)

Het derde tijdperk in de modelspoor tijdperken begint omstreeks 1949 en loopt tot 1970. In deze periode, de periode na de wederopbouw van de oorlog waarin een hoop materieel is gesneuveld wordt de Duitse Bundesbahn opgericht, ook wel DB genoemd.

Deze periode is geliefd bij een hoop modelspoorbouwers omdat er een groot verscheidenheid aan materieel voorhanden is. Alles wat na de oorlog nog beschikbaar was werdt zeker in het begin van dit tijdperk volop ingezet. Naarmate de jaren en dit tijdperk vorderde werden de oude stoomlocomotieven en rijtuigen snel vervangen door moderner materieel. U moet hierbij denken aan Diesel en electrische locomotieven.

Een aantal afbeeldingen en foto's uit tijdperk 3

Afbeeldingden tijdperk 3 Afbeeldingden tijdperk 3 Afbeeldingden tijdperk 3

(bron mscv)

Tijdperk 4 (1970-1990)

Het volgende modelspoor tijdperk namelijk tijdperk 4 loopt van 1970 tot aan 1990 en betekende het definitieve afscheid van de stoomlocomotief. Ook werden er gedurende deze jaren voor het eerst de UIC nummering gehanteerd. Deze nummering wordt ook wel de computernummering genoemd. Met name in Duitsland veranderde er veel, zo kregen de verschillende treinen en rijtuigen een nieuwe kleur, namelijk een rood/beige en oceaanblauw/beige kleurstelling. 

Een aantal afbeeldingen en foto's uit tijdperk 4

Afbeeldingden tijdperk 4 Afbeeldingden tijdperk 4 Afbeeldingden tijdperk 4

Tijdperk 5 (1990-2006)

Het vijfde modelspoor tijdperk loopt vanaf 1990 tot aan 2006. 2006 is het jaar dat de Duitse Bundesbahn samen ging met de Duitse Reichsbaan uit de voormalige DDR. Tevens werd de DB steeds meer geprivatiseerd en onstonder er steeds meer private spoorwegmaatschappijen die met name op de kleinere trajecten reden. Ook werd in dit tijdperk internationaal treinreizen steeds normaler en kreeg je de EuroCity en de InterCityNight treinstellen.

Een aantal afbeeldingen en foto's uit tijdperk 5

Afbeeldingden tijdperk 2 Afbeeldingden tijdperk 5 

 

Tijdperk 6 (2006-heden)

Modelspoor tijdperk 6 loopt vanaf 2006 tot aan het heden. Dit is ook de periode dat er een nieuw soort UIC nummering werd gebruikt in de realiteit. Het verschil in deze nummering is dat niet meer het land maar de maatschappij wordt gebruikt. Zo wordt "80 DB" bijvoorbeeld "80 __D__-DB". Net als bij de locs wordt ook voor de wagons een een 12-cijferig UIC-nummer gebruikt.

Een greep uit het Faller assortiment in verschillende tijdperken

De start van een modelbouw landschap

Modelbouw LandschapDe start van een modelbouw landschap wordt door modelbouwers ook wel een geboorte genoemd. Het begint uiteraard met plannen en het uitwerken van je plan. Een goed en gedetailleerd modelbouw landschap onstaat namelijk niet in enkele dagen maar eerder weken, maanden of jaren.

Plannen maken voor uw modelbouw landschap

Zoals al eerder gezegd is het uitwerken van uw plannen voor uw modelbouw landschap een belangrijke eerste stap. Het begint allemaal met een idee die u steeds gedetailleerder uitwerkt. Verstandig is om eerst een omgeving te kiezen, wordt het een Duits, Nederlands of Frans landschap. Kiest u voor een Duits of Frans landschap dan is de vraag natuurlijk of u bergen wilt of gewoon een mooi glooiend landschap. Het voordeel van een berglandschap is dat u het spoor in tunnels kunt laten verdwijnen en meer diepte in uw modelspoor landschap kunt aanbrengen.

Modelbouw LandschapHet tijdperk van uw modelspoor landschap

Naast de omgeving is uiteraard het tijdperk van belang, elk tijdperk heeft zo haar eigen charme maar ook haar beperkingen. De beperkingen zijn simpel, wat als u kiest voor bijvoorbeeld tijdperk 1 (1835-1920). DIt tijdperk is de industriele revolutie en betekend dus grote fabrieken, stoomlocomotieven etc maar is ook het begin van het treintijdperk. De vraag is dan natuurlijk kunt u de benodigde locomotieven, gebouwen scenery etc wel kopen bij bijvoorbeeld Faller. Als tweede vraag kunt u zich natuurlijk de vraag stellen of er wel voldoende uitdaging zit.

Tijdperk 3 (1949-1970) is bijvoorbeeld al veel uitgebreider, dit is zo'n beetje het einde van het stoomtijdperk, diesel en elektrische locomotieven zijn sterk in opkomst. Wilt u dus met verschillende soorten materieel rijden dan is het dus een verstandige keuze om uw modelspoor scenery en landschap rond tijdperk 3 te laten afspelen.

Modelbouw LandschapHet kiezen van de juiste schaal voor uw modelspoor landschap

U heeft nu een idee van het landschap in uw achterhoofd, het tijdperk waarin het landschap zich afspeeld is bekend, dan is het nu tijd voor de schaal. Elke schaal heeft net zoals het tijdperk haar voordelen maar ook haar beperkingen. De 2 meest gebruikte schalen zijn H0 (1:87) en N (1:160) waarin H0 veruit het meest te vinden is op de diverse modelspoorbanen.

Het voordeel van H0 is dat de schaal een mooi formaat heeft om ook zelf aan de slag te gaan met zelfbouw, geprinte materialen etc. Daarnaast zijn de kleinde onderdelen goed te plaatsen op uw modelspoorbaan landschap en wordt het geen priegelwerk. Een nadeel van H0 is wel dat u toch wel een redelijke ruimte nodig heeft. Voor een modelspoorbaan waaorp u kunt rangeren, een station staat en ook nog wat berglandschap heeft toch al gauw zo'n 4 a 5 meter nodig.

Schaal N daarentegen is een stuk kleiner en voor een leuke modelspoorbaan met genoeg variatie heeft u een stuk minder ruimte nodig dan H0. Daarentegen zijn de verschillende materialen kleiner en heeft u een vaste hand nodig om alles goed in uw modelspoor landschap te plaatsen. Een ander nadeel is ook dat de meeste fabrikanten op modelspoorgebied een groter assortiment hebben in H0 dan in N.

Een greep uit het Faller assortiment in verschillende tijdperken

De leukste Faller huisjes voor de beginner

Faller huisjesAls je begint met modelspoor dan begin je vaak in het klein. De Faller huisjes zijn hier uitermate voor geschikt, het aantal onderdelen vallen mee en ze zijn makkelijk in elkaar te zetten. Bij elk faller huisje zit een handige gebruiksaanwijzing met plaatjes die u stap voor stap helpt met het in elkaar zetten. Het enige wat u zelf nog moet toevoegen is eventueel verlichting en uiteraard de lijm voor het vastlijmen van de verschillende plastic onderdelen.

De lijm voor het in elkaar zetten van de Faller huisjes.

Betreffende de lijm om de faller huisjes in elkaar te zetten raden wij u de Faller Expert lijm aan. Deze lijm werkt doeltreffend en biedt de mogelijkheid om binnen enkele minuten na het plakken nog wat aan het huisje te corrigeren.

Faller verlichtingVerlichting voor uw Faller huisje.

Als uw huisje eenmaal in elkaar staat is het tijd om de mal in uw huisje te doen. Deze mal oftewel het licht masker zorgt ervoor dat alleen de ramen licht doorlaten. De rest van de mal is zwart welke voorkomt dat het plastic doorschijnend wordt. Het beste kunt u qua verlichting de Faller verlichtingssokkel gebruiken. Deze zijn niet al te duur en zijn al compleet voorzien van een klein gloeilampje. De gloeilampjes van Faller sluit u via de verlichtingssokkel eenvoudig aan op een transformator.

Een aantal leuke voorbeelden van eenvoudige Faller huisjes.

Modelbouw poppetjes zijn een must voor uw modelspoorbaan

Faller poppetjes en figuren

De meeste modelspoorders onder ons maken van hun modelspoorbaan of diorama een echt stil leven. Echter wat is een stil leven zonder poppetjes en figuren? Precies dat is het net niet.

Daarom heeft Fallerstore een aantal leuke modebouw poppetjes in haar assortiment. Deze poppetjes zijn allemaal al beschilderd en hebben vaak een zeer natuurgetrouw uiterlijk. De faller poppetjes voor uw modelspoorbaan zijn verkrijgbaar in de schaal H0 maar ook in de schaal N.

Zelf de ledematen van uw poppetjes aanpassen naar uw eigen idee

Faller figuren fietsersDoordat de Faller poppetjes van plastic zijn gemaakt is het zeer eenvoudig om de ledematen een beetje aan te passen. Als u de poppetjes een klein beetje verhit met bijvoorbeeld een aansteker dan wordt het plastic zacht. Als het platic zacht wordt is het zeer makkelijk om bijvoorbeeld een arm omhoog te draaien. Let wel op in het begin vergt het een beetje oefening, dus het beste kunt u oefenen op een oud poppetje welke u waarschijnlijk niet meer gaat gebruiken.

 Een aantal ludieke poppetjes van Faller

De Faller Kermis

Faller Attractie Salto Mortale 140428

Iedereen kent het, de sfeer die op de kermis hangt, gezellig, veel lampjes en ronddraaiende attracties. Faller heeft hier op in gespeeld een heeft een aantal fantastische attracties ontwikkeld. Alle attracties bewegen echt en kunnen naar hartelust voorzien worden van lampjes en figuren. Bij de meeste attracties is het zelfs mogelijk om een vooraf geprogrammeerd programma door te lopen zodat het er nog echter uit ziet.

Hoe leuk is het om een Faller kermis attractie te bouwen


Net zoals met alle bouwpakketten van Faller is het weer behoorlijk wat bouwwerk, maar dat spreekt de ervaren modelbouwer uiteraard aan. De meeste kermis attracties bevatten behoorlijk wat losse onderdelen zodat er zeker wel een dag voor uit getrokken moet worden. Het bouwen van de meeste attracties is wel een proffessionele klus. Belangrijk is om er echt goed de tijd voor te nemen vooral bij alle bewegende onderdelen. Niets is zo vervelend dat als je bijna klaar bent met je bouwwerk dat deze het niet doet omdat je net dat ene radartje per ongeluk hebt vastgelijmd.

 

Wees dus ervaren voordat je aan het bouwen begint


Koop geen ingewikkelde attracties als onervaren modelbouwer, zoals al gezegd de meeste attractie bevatten zeer veel radartjes om alles tegelijkertijd te laten bewegen. Het beste kun je voor het bouwen de super expert lijm gebruiken en voor de minder essentiele onderdelen de gewone lijm. De super expert lijm plakt sneller en er is minder lijm voor nodig. daarnaast is een beetje olie voor de radartjes ook geen onbelangrijke toevoeging. Deze olie is overigens bij de bouwpakketten waarbij dat noodzakelijk is door Faller bijgevoegd.

Wat is de gemiddelde prijs van een kermis attractie van Faller?


Voor de meeste kermis attractie is wel een redelijk budget nodig, voor een uitgebreide attractie met alles erop en er aan, automatisch programma etc kom je toch al gauw op een € 150,-. Voor de wat simpelere attracties is beduidend minder nodig en een break dance is al voor zo'n € 50,- in je bezit. Bijkomend voordeel is dat de wat duurdere attracties bij Fallerstore extreem gunstig geprijst zijn en ook nog eens gratis bij je thuis worden bezord.

Meer weten, bekijk snel alle beschikbare attracties.

Hoe werkt het Faller Car System

Faller Car System

Faller heeft al enig jaren het Faller Car System in haar assortiment. Het Faller Car System is het systeem om auto's vrachtwagens, bussen en sinds 2014 zelfs een woonboot automatisch over uw modelbaan te laten rijden. Op deze manier komt uw modelbaan, naast uw eventuele modeltrein echt tot leven.

Sinds de introductie van het Faller Car System zijn er vele updates geweest die inmiddels de mogelijkheden bijna eindeloos maken. Maar de grote vraag zeker voor de newbie op dit gebied blijft; hoe werkt het?

Maar hoe werkt het systeem?

Eigenlijk werkt het Faller Car System heel simpel. Op uw modelbaan of beter gezegd onder het wegdek ligt een rijdraad van ijzer. Alle voertuigen zijn uiteraard voorzien van een motor maar daarbij ook op de voorste as voorzien van een magneet. Deze magneet volgt de rijdraad en zodoende rijd het autotje of bus dus vanzelf over de baan. De achterse as is voorzien van de aandrijving en duwt dus als het ware de magneet over het ijzerdraad. Op deze manier zijn vele mogelijkheden mogelijk, denkt u aan het oprijden van bruggen of heuvels en het oversteken van een spoorwegovergang.

De aandrijving is voorzien van een motor met accu. Deze accu gaat zeer lang mee en zodoende is het dus mogelijk om uw voertuig uren te laten rijden over uw modelbaan.

Faller Car System FlitskastExtra mogelijkheden voor het Faller Car System

Naast het enkel rijden van rondjes is er sinds de laatste jaren veel meer mogelijk. Faller beschikt inmiddels over een breed scala aan producten waarbij het Faller Car System uit te breiden is. Voorbeelden hiervan zijn de Faller Car System wissels (om uw voertuig een afslag te laten nemen of om kruispunten te maken), Een Faller Car System bushalte of stoplichten.

De wissels werken overigens heel eenvoudig, onder het wegdek komt een echte wissel met ijzerdraad. Met deze wissel kunt u doodeenvoudig het voertuig rechtdoor laten rijden of recht of links laten afslaan.

De bushalte van het Faller Car System zit iets ingenieuser in elkaar. Onder het wegdek plaatst u een apparaatje met een magneet. Op het moment dat deze aanstaat straalt deze een magnetisch veld uit..Het voertuig wat hierdoor overheen rijd schakeld daardoor de electra uit waardoor het voertuig stopt voor uw bushalte of stoplicht. Zodra u het magnetisch veld weer uitschakeld rijd de auto of bus weer verder.

Meer mogelijkhedenFaller Car System Digital

Intussen zit Faller niet stil en heeft haar Faller Car System zelfs uitgebreid met een digitaal pakket. Hierdoor kunt u uw voertuigen d.m.v. satelietontvangers op de computer volgen en zodoende dus vaste programma's instellen, of uw voertuigen stopzetten, weer laten rijden of laten afslaan bij een kruispunt. Ook worden steeds meer voertuigen voorzien van verlichting.

Kosten

Het Faller Car System is overigens niet eens zo duur. Voor een leuke startset met bijvoorbeeld bus moet u denken aan ongeveer € 90,-. HIerbij krijgt u direct een oplader, bus, rijdraad en wegdekverf.

Onze Faller Car System producten

Wilt u meer weten bekijk dan direct al onze Faller Car System producten/

Waarom kiezen voor schaal N

Faller Schaal N

Waarom zou je kiezen voor modelspoor in de schaal N? Allereerst zul je nets als zo vele geen grote aantallen vierkante meters tot je beschikking hebben voor een grote modelspoor in de schaal H0. Mocht je deze wel tot je beschikking hebben dan zijn er waarschijnlijk nog andere mede bewoners thuis die ook graag van de ruimte gebruik maken. Het grote voordeel is dus zojuist al kort uitgelegd, schaal N is kleiner dan H0 en daarom dus ook makkelijker in te passen in de beschikbare ruimte.

Welke formaat heeft N

Waar schaal H0 een schaal is van 1:87 is schaal N 1:160 iets wat het dus bijzonder geschikt maakt om toch realistische spoortrajecten, stations en steden te maken op een beperkte ruimte. Daartegenover staat wel dat schaal N kleiner is en dus iets meer geduld vergt van jou als modelbouwer doordat alles kleiner is. Echter oefening baart kunst en ook het in elkaar zetten van Faller schaal N bouwpakketten is na een beetje oefenen prima te doen.

Zijn er veel producten, bouwpakketten en treinen beschikbaar voor schaal N?

Bijna alle grote bekende merken hebben een behoorlijk assortiment in schaal N, ook alle technische snufjes, extra functies zijn ook gewoon beschikbaar in deze schaal. Faller heeft zodoende dus ook een zeer groot assortiment in de schaal N, waarbij elk jaar weer vele nieuwe modellen bijkomen.


Is uw interesse gewekt voor deze kleinere schaal, in onze webwinkel vind u alles wat beschikbaar is in N van Faller. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Weatheren van Faller bouwpakketten

Hoe maak je van je modelspoorbaan een waar plaatje, om je wat op weg te helpen met weatheren hebben we hier een aantal tips en trucs uiteengezet. Deze tips en trucs zijn een ideaal naslagwerk voor de gevorderde modelbouwer maar ook zeer handig voor de beginner.

gebouwen en voertuigen weatheren

Weatheren betekend in het engels verweeren. Weatheren is eigenlijk niets anders dan het verouderen van gebouwen, voertuigen of treinen. Je bent eigenlijk bezig met het vervuilen van gebouwen zodat ze er ouder uitzien. Bijkomend voordeel is dat ook de plasticlook van de gebouwen verdwijnt.

Weatheren kun je op verschillende manieren doen, geen manier is goed of fout maar is afhankelijk van het door jou gewenste resultaat. Hieronder beschrijf ik in elk geval een manier van weatheren die ik al jaren op mijn eigen modelbaan gebruik.

Wat heb je nodig voor weatheren:

  • verfspuit (airbrush)

  • kleine penselen

  • matte verf

  • wattenstaafjes

  • terpentine en of wasbenzine

  • maskeervloeistof

  • oud doekje

Weatheren met verf

Weatheren doe je met werf. Met verf bereik je het beste resultaat om je gebouwen of voertuigen ouder te laten lijken. De techniek van weatheren is eigenlijk een beetje een combinatie van de verfspuit en een penseel. Mocht je voor het eerst gaan weatheren dan is een goedkoop gebouw het beste aan te raden. Qua kleurgebruik is het eigenlijk een beetje gevoel, goede tip is eigenlijk om een soortgelijk gebouw eens in het echt op internet op te zoeken, hoe ziet dat eruit. Aan de hand van dat plaatje kun je je een voorstelling maken welke je kleuren je waar nodig hebt.

De start

Zodra je een beeld hebt hoe je gebouw eruit moet zien kunnen we een start gaan maken met weatheren.
Zorg er altijd voor dat je matte kleuren gebruikt, zelf gebruik ik altijd verf op basis van olie. Bekijk wel even of je verf de juiste dikt heeft voor de airbrush spuit. Mocht dit niet zo zijn dan moet je het verdunnen met wasbenzine.

Spuit nu met de airbrush de dunne verf uit over je gebouw, het moet dekkend zijn. Nu het nog nat is kun je met een wattenstaafje hier en daar wat bijwerken, denk aan opschriften ramen etc. Mocht je grotere stukken niet mee willen nemen of alleen een bepaald gedeelte van een gebouw willen doen zorg er dan voor dat je de rest goed afplakt of gebruik maskeervloeistof.

Zodra je het gebouw "gebrusht" hebt laat je het uiteraard een paar uur drogen, je zult zien dat naarmate de tijd verstrijkt je verf steeds meer een lichte waas vormt en je gebouw er al echt ouder uit gaat zien.

De details

Je gebouw is droog dan is het nu tijd om de details te gaan aanbrengen. Hiervoor heb je uiteraard weer de gewenste kleuren verf nodig en een kwast of dun penseel. Zorg er voor dat je verf goed verdunt is en steek je penseel of kwast erin, dep je kwast daarna goed af met een stuk keukenrol zodat er echt minimaal verf op je kwast aanwezig is. Met de kwast kun je nu de details aanbrengen. De techniek van minimale verf aan je kwast zorgt er voor dat je verf echt in de naden terecht komt en je zo het ideale effect krijgt.

Het maken van roest

Een van de zaken die je natuurlijk wilt realiseren is roest. Roest komt bijna overal wel voor en geeft juist die oude look. Neem hetgeen je wilt laten veroesten en spuit hier eerst donkergrijs overheen, daarna roodbruin en daarna zwart. Let wel dat je per keer niet te veel verf gebruikt het moet namelijk echt minimaal zijn dus nooit dekkend want dan verdwijnen de details. Met een klein penseel kun je nu de details aanbrengen. Misschien kun je zelfs hier en daar wat kleuren toevoegen zodat het echt natuurgetrouw word.

Weatheren is dus niet zo moeilijk

Zoals je hebt gelezen is weatheren eigenlijk niet zo heel moeilijk. Belangrijk is dat je veel geduld hebt en goed nadenkt over de kleuren. Zoals al gezegd neem eerst een oud of goedkoop model en leef je daat helemaal op uit. Succes met het weatheren!


rssfeedwidget.com